Innocence Lyric  

Posted by: afeq

Waking up i see that everything is ok
the first time in my life and now it's so great
slowing down i look around and i am so amazed
i think about the little things that make life great
i wouldn't change a thing about it
this is the best feeling

this inocence is brilliant, i hope that it will stay
this moment is perfect, please dont go away, i need you now
and i'll hold on it, dont you let it pass you by

i found a place so safe, not a single tear
the first time in my life and now it's so clear
feel calm i belong, i'm so happy here
it's so strong and now i let myself be sincere
i wouldn't change a thing about it
this is the best feeling

its innocence is brilliant, i hope that it will stay
this moment is perfect, please dont go away, i need you now
and i'll hold on to it, dont you let it pass you by

it's the state of bliss you think you're dreaming
it's the happiniess inside that you're feeling
it's so beautiful it makes you wanna cry

it's the state of bliss you think you're dreaming
it's the happiness inside that you're feeling
it's so beautiful it makes you wanna cry

it's so beautiful it makes you wnat to cry

this innocence is brilliant, it makes you want to cry
this innocence is brilliant, please dont go away
cause i need you now
and i'll hold on to it, dont you let it pass you by

thos innocence is brilliant, i hope that it will stay
this moment is perfect, please dont go away, i need you now
and ill hold on to it, dont you let it pass you by

Lirik Lagu Senyum – Malique ft Najwa  

Posted by: afeq

Senyum (5x)

Kacak luar
Kacak dalam
kacak dengar sini
kalau saya senyum
awak msti senyum skali
kalau kite senyum
semua orang berjangkit
bila semua orang senyum
dunia tiada penyakit

senyum
tak perlu kata apa-apa (4x)

akhirnya sempurna tiga album pertama
bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
kalau habis abjad aku rap dengan angka
satu dua tiga anugerah diterima
oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
tersenyum tiap kali kalah dengan nurhaliza
ditertawakan oleh anakku Inca Medina

Oh Inca Medina orang secantik nama
cantik luar cantik dalam cantik macam mama
hati macam grandmanya anginnya macam papa
kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama
wanita hari ini jaga sensitiviti
kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini

ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan
dengan kumulus dan nimbus aku berkawan
aku bukan rupawan aku bukan jutawan
tapi aku punya satu senyuman yang menawan

baru mukadimah nampak macam sudah tertawan
dengar kata hati perasaan jangan dilawan
kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
duduk dulu biar ku belanja kopi secawan
apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
apa rase jadi cantik kacuk cina pakistan
apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian

tu boleh pun senyum cantiknya gigi
sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
wanita hari ini harus pepandai puji
kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini

ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
senyum sikit nk tengok ada tak lesung pipit
kalau tak ada pun aku masih mahu cubit..............

TENSIOOOONN...  

Posted by: afeq

adoiyai..cam sial je..aku rase tension gler skg nie..tension ngn tmpt keje aku..aku tau laa aku seorg kuli tapi agak2 la ng keje kt aku pon..yea saya tau ko executive kn tp klu nk angkat bontot dtg cari sndiri fail pon ssh payah laa cam nie..ko semau nk berhidang je payah laa kn..baik aku je yg wt keje ko..weh aku nie pon de pelajaran gak, aku tggu masa je utk blah dr cnie or cari satu tpak yg mana aku x dipandang hina cam nie..x pelah kn mungkin rezeki ko lebih murah dari aku, tapi ingat laa umo aku lg muda dari ko..aku de byk mase lg utk sampi tmpt ko iaitu sebagai seorg executive..

wassup all...  

Posted by: afeq

hi semua..lame dah x memblogger kn diri sampi dah lupa yang aku de blog hehehe..asyik busy ngan facebook je smpi blog pon x penah bukak..bukan pe bler bukak blog nie nak kna perah otak utk PK nk post pe..if aku bukak facebook ley tgk ragam kwan2 aku ngn post diaorg kt wall or picture2 diaorg..selain tue commnet yang diberikan oleh pengunjung2 yang setia juga memberangsankan serta ley wt tergelak sendiri bler kite baca..quiz2 kt facebook pon ley mengisi masa lapang kite setelah boring membaca n mengoment di wall kwan2..
emm kite lupe kan kejap pasal facebook..skrg nie dah byk yg berubah kan..umur pon dah berubah, bdan pon dah berubah, perangai pon dah berubah n keadaan sekeliling pon dah berubah..mcam aku gak laa dah byk berubah..skrg pon aku dah tamat pengajian aku dan sedang bekerja part time (contract basis) di KLIA..kerja mmg totally different dr blaja..tyme blaja dlu ley gak ponteng2 tp tyme keje nie hmmmmm xley hilang kejap.. ade je org nk cari kite kan..if cari x jumpe haaa mulaa laah cakap kite menularlah, hilang laah n mcam2 propaganda yg di cetuskan..adoyaiii terima je laa rakan opis ku yang begini..xpe laa aku pon contract je ckup masa aku blah je pon if contract x ssambung..walaupe pon aku ucap kan tahniah kt diri aku sendiri kerna telah berjaya menamatkan zaman belajar aku dgn jaya nyer..walaupon aku x laa seberjaya org lain tapi aku bangga ngan diri aku sendiri coz aku dah habis belaja sampi degree..lebih bangga dari org yang sangkut di quit di tgah jalan je..hehehhe riak plak...ops tlebey sudey...
hmmm ape lagi ea yang dah berubah psal aku..haaa yang paling penting status aku, dlu couple n skrg aku dah single n available..mmg sedih bunyi nyer tapi ape kan daya nie semua keje tuhan..kite sebagai hamba nyer kena terima qadak dan qadar..simple word aku putus ngn dia coz dia ckp kiteorg x sefahaman and xde jodoh antara kite..saya doa kan one day awak akan jumpe dgn yang sefahaman ngan awak..setahun lebey ngan awak hanya laa suatu bnda yang sia-sia je..nak wat cam ner kan xde jodoh..awak pon lebey enjoy and bebas kan tanpa saya awak ckp, so enjoy laa ngan idup awak skrg yea..saya doa kan awak happy dgn hidup awak..
sedih mmg laa sgt sedih pada waktu ini..sayang yang kite bina telah lenyap dalam diri awk dalam msa beberapa minggu je..sedangkan rasa sayang saya pada awak sgt membara pada waktu ini..tapi apalah daya saya untuk menagih kasih kt awk..bialah saya pendam perasaan sayang sya ini agar ia teros semadi didalam hati saya..