xcident 25/9 otw g sg.petani  

Posted by: afeq



1st of all syukur ke hadrat ilahi coz xcident x melibat kn kehilangn nyawa or cedera n alhamdulillah aku x menyumbang kpd statistik ops sikap (hehehe)..2nd thanks kpd brader nie moto nie coz tlong aku tuka kn tyar keta..

bnda blaku ketika aku otw nk g braya kt umh anis fadzillah di sg.petani..tym tue aku otw nk ke KL..pg tue cuaca sjuk coz ujan renyai2 n hati aku excited gler nk g sg.petani..yea laa 1st tym nk sane pas tue nk jmpe parents dia plak tue..neves skit je tp still cntrol hehehe..

aku ikut jln ptrajaya/cyberjaya nk ke KL coz kt ctu dekat skit n leby jimat coz xde tol hehehe..mse selekoh tajam nk ke serdang keta aku ley tbabas then lnggar divider pmbahagi jln..tym tue aku da rase keta nk terbang ke jln sblh tp nseb bek aku cpat elak n bia kn lnggar divider je..nk kata lju aku rase dlm 70kmh je..xde ar lju mane pon..tp sbb kn tym tue ujan n jln licin tue yg wt keta aku sliding..

trun2 keta aku tgk blkng aku de brader mto jtuh..YA ALLAH aku dah lnggar mto ke?? mati aku nk mnjwb nie..skali tnye pnye tnye dia ckp jtuh sndri coz dia tgk keta aku tbabas..hehe sme nseb laa kte bro..dia mntk tlong aku alih kn mto dia..aku pon lincah ar tlong dia tkot jap lg de keta plak lnggar kn..tmpt da laa kt selekoh tjam mmg keta x prasan nyer..

pas tue aku plak mntk dia tlong tuka kn tyar keta aku..bkn aku x ley wt sorg tp lmbt..aku tkot pe2 hal coz keadaan tmpt x mngizin kn lame kt ctu ngn aku mngejar mse utk g sg.petani..brader tue tlong gua (yea laa gua da tlong lu tym lu plak tlong wa kn hehehe)..b4 tuka tyar aku de ltak 1 kotak xjauh dr blkng keta aku..motif nyer utk ng warning kt keta len yg keta aku rosak..aku nk alih kn keta mmg x ley coz keta aku xley grak rim dah pecah kn..so aku ltak laa kotak smntara aku nk tuka tyar..tym aku nk amik tyar spare kt bonet ttibe satu bnyi brek kt blkng aku..aku toleh blkng 1 keta da sapu bersih kotak aku..xlame pas tue keta ke 2 plak sapu keta yg 1st td..dah laa 1st keta da rapat ngn aku kna dtg keta ke 2 lg rapat ngn aku..nseb baik xde pe2 klu x da arwah dah aku..

dah x psal2 diaorg menyumbang kpd statistik ops sikap (hehehe)..pndai ar korg settle camner, aku dah letak warning blkng keta aku..yg ko g sapu kotak aku nape?? afta settle tuka tyar pjlnan d terus kn gak..wlaupon dlm kepala de mslh bsar tp aku tolak ke tepi dlu..aku just pK kn dia n cam ner aku nk hdap org tue dia..blik tue bru aku PK..

sok nyer ape lg g tuka spot rim lain laaa..xpsal2 aku koyak rm500 tuka rim..xpe laa sbar je laa..setiap yg blaku de hikmah nyer..klu nie ujian utk aku, aku trima..syukur alhamdulillah aku x cdera pe2

hati yg kau sakiti...  

Posted by: afeq

dah lme x memblog kn diri..tetibe plak rase nk tulis blog..rse rindu pd blog nie..lme dah x bukak dia..

hmmm bru2 nie mak aku sakit..msuk hospital prtajaya..kna than wad smpi 2 ari n 2 ari gak lah aku mnjage mak aku di hospital..mak aku msuk spital coz demam denggi..ac2ly dia da lme da demam, b4 merdeka lg dia dah start demam..dah bwk g klinik tp still x baik2 gak so bwk g hospital..bler kt hospital dia kna than wad plak..trok gak ar mak aku smpi 7 btol air msuk dlm dlm bdan spnjang dia kt hspital (siap msuk pkai mesin tue)..plus kjap2 doc dtg camik darah nk cek darah, smpi tngan mak aku pon dah naik lebam cam tngn mat pet plak aku tgk..spnjng 2 mlm aku jage mak aku kt spital mcm2 dugaan aku dpt..dgn lari dr pak gud hspital nyer(tkot kna halau coz wad pompuan laki xley stay unless husband) ,dgn tdo ats krusi nyer, org bsing nyer n mak aku kjap2 bgun g toilet..tp smua aku tmpuh dgn senyuman je..ye laa kn bler lg nk blas jase mak..time2 cam nie laa (bukan bodek k aku mmg ank baik hehehe)..alhamdulillah 4hb mak aku discaj..ptg tue kmi blik tros buke kt umh ramai2..ngn awek abg aku pon ade sekali..siap tdo umh lg..tq kpd rakan2 yg dtg melawat n kpd anis (along) coz sudi luang kn mase n tlong kmas umh (biase ar umh bsepah gler coz smua org bz kt spital je kn)

hurm org ckp xde org yg sempurna kn..mmg btol..mmg awk de mntk maaf ngn sya tp cara awk mntk maaf tue cara yg btol ker?? x ikhlas lngsung k..bkn nyer awk xpnah mntk maaf b4 tis, pnah kn..npe b4 tis ley je mntk maaf baik2..asl mlm tue x ley?? sbb awk tau awk salah kn..blik smpi kol 5pg..mmg nie 1st time awk buat n awk xde wat bnda x btol n awk tau jge diri..atleast klu awk ckp awk blik lmbt mlm tue xde lah saye marah sgt..nie snyp je. ckp blik lmbt pon x, just ckp nk kuar je.sye kna tnye awk dah blik ke blom..plus siap dah ranacang nk g sahur same..mmg lah blik lmbt mlm tue..ckp laa nk g sahur ni just ckp nk kuar lpak je..ttp salah sye gak??

fine mmg ngaku blik ngn dia..tp bkn b2 tp b4..saya tnye awk mara x sya kwn ngn dia?? awk ckp x coz dia baik ngn awk..so ingt kn da sttle, rpe nyer x..ttp slah gak..xpe lah sye admit slah tue..tp sye xtpu cme x ckp je k..tp awk dah bce kn msg2 tue..xde lnsung msg feling2..bahasa plak tue 'kau aku' je bkn nye 'i u' or 'sye awk'..dia siap tau saye wat kad anversary ke5 utk awk..dia pon tau cam ner saye syang awk n perlukan awk dlm hidup saya tau..plus mlm tue awk siap g jmpe dia lg n dia siap promote brg awk kt kwn2 dia n siap nk tlong awk jual kn lg..

blik dr bt pahat after mjlis buke pose ngn rakan2 yosato cyborg, smpi je rumah saya kol awk..saye smpi kol 1140..saye kol, kol waiting..ok lah sye bia kn dlu..thn after salin bju saye kol lg, still kol waiting lg..then dah siap pkai bju tdo, kol lg, still kol waiting..dah on PC, kol lg, kol wating gak..dah on fster, kol lg, kol waiting gak, dah on myspace, kol waiting gak..till kol 12:15bru dpt..pas tue awk ley bg alasan xdgr phone..logik ke alsan tue coz kt maple tue bsing?? tp awk awk ltak phone dekat ngn telinge mse on kol td..xkn x dgr bnyi beep mse kol len msuk?? mngkin logik laa kn (org bangla pon tau xlogik) ckp je laa td ngh on phone kn snang..xyah bg alasan x dgr..

pas tue sye tnye nape buang sye dlm friend list awk kt fster n myspace?? awk ckp sbb geram..pas tue awk tnye psl status saye plak..nape single..laa mngkin saye x prasan bnda tue dah lme kn..tp xyah lah nk psuing kn slah..pas tue saya tnye ari tue kuar blik smpi kol 5 pg mmg dah plan nk sahur sekali ke?? awk ckp x..tp saya bace blog ain dia ckp mmg plan(cina bukit pon tau)..pas tue awk ckp sahur kt brj setapak ngn ain je..tp mlm tue awk ckp kt malis..awk ckp slh taip..mngkin ya slah taip (org myanmar pon tau)..saye bce komen awk, dia komen msg kerinduaan, nk jmpe bgai, nk amik kt umh, xpe plak ea..

kepala pon da skit..ubat msuk nie dah 6bji aku telan..rkok dah byk btg aku hisap..elak kn aku telan sepapan je jap lg n ngn puntung rkok aku telan..pas tue goal..baik tdo..hilang semua mslh..so skrg pndai lg korng nk judge sape slah..klu btol slah aku mmg aku ngaku n aku mntk maaf..bubye