Innocence Lyric  

Posted by: afeq

Waking up i see that everything is ok
the first time in my life and now it's so great
slowing down i look around and i am so amazed
i think about the little things that make life great
i wouldn't change a thing about it
this is the best feeling

this inocence is brilliant, i hope that it will stay
this moment is perfect, please dont go away, i need you now
and i'll hold on it, dont you let it pass you by

i found a place so safe, not a single tear
the first time in my life and now it's so clear
feel calm i belong, i'm so happy here
it's so strong and now i let myself be sincere
i wouldn't change a thing about it
this is the best feeling

its innocence is brilliant, i hope that it will stay
this moment is perfect, please dont go away, i need you now
and i'll hold on to it, dont you let it pass you by

it's the state of bliss you think you're dreaming
it's the happiniess inside that you're feeling
it's so beautiful it makes you wanna cry

it's the state of bliss you think you're dreaming
it's the happiness inside that you're feeling
it's so beautiful it makes you wanna cry

it's so beautiful it makes you wnat to cry

this innocence is brilliant, it makes you want to cry
this innocence is brilliant, please dont go away
cause i need you now
and i'll hold on to it, dont you let it pass you by

thos innocence is brilliant, i hope that it will stay
this moment is perfect, please dont go away, i need you now
and ill hold on to it, dont you let it pass you by

Lirik Lagu Senyum – Malique ft Najwa  

Posted by: afeq

Senyum (5x)

Kacak luar
Kacak dalam
kacak dengar sini
kalau saya senyum
awak msti senyum skali
kalau kite senyum
semua orang berjangkit
bila semua orang senyum
dunia tiada penyakit

senyum
tak perlu kata apa-apa (4x)

akhirnya sempurna tiga album pertama
bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
kalau habis abjad aku rap dengan angka
satu dua tiga anugerah diterima
oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
tersenyum tiap kali kalah dengan nurhaliza
ditertawakan oleh anakku Inca Medina

Oh Inca Medina orang secantik nama
cantik luar cantik dalam cantik macam mama
hati macam grandmanya anginnya macam papa
kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama
wanita hari ini jaga sensitiviti
kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini

ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan
dengan kumulus dan nimbus aku berkawan
aku bukan rupawan aku bukan jutawan
tapi aku punya satu senyuman yang menawan

baru mukadimah nampak macam sudah tertawan
dengar kata hati perasaan jangan dilawan
kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
duduk dulu biar ku belanja kopi secawan
apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
apa rase jadi cantik kacuk cina pakistan
apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian

tu boleh pun senyum cantiknya gigi
sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
wanita hari ini harus pepandai puji
kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini

ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
senyum sikit nk tengok ada tak lesung pipit
kalau tak ada pun aku masih mahu cubit..............

TENSIOOOONN...  

Posted by: afeq

adoiyai..cam sial je..aku rase tension gler skg nie..tension ngn tmpt keje aku..aku tau laa aku seorg kuli tapi agak2 la ng keje kt aku pon..yea saya tau ko executive kn tp klu nk angkat bontot dtg cari sndiri fail pon ssh payah laa cam nie..ko semau nk berhidang je payah laa kn..baik aku je yg wt keje ko..weh aku nie pon de pelajaran gak, aku tggu masa je utk blah dr cnie or cari satu tpak yg mana aku x dipandang hina cam nie..x pelah kn mungkin rezeki ko lebih murah dari aku, tapi ingat laa umo aku lg muda dari ko..aku de byk mase lg utk sampi tmpt ko iaitu sebagai seorg executive..

wassup all...  

Posted by: afeq

hi semua..lame dah x memblogger kn diri sampi dah lupa yang aku de blog hehehe..asyik busy ngan facebook je smpi blog pon x penah bukak..bukan pe bler bukak blog nie nak kna perah otak utk PK nk post pe..if aku bukak facebook ley tgk ragam kwan2 aku ngn post diaorg kt wall or picture2 diaorg..selain tue commnet yang diberikan oleh pengunjung2 yang setia juga memberangsankan serta ley wt tergelak sendiri bler kite baca..quiz2 kt facebook pon ley mengisi masa lapang kite setelah boring membaca n mengoment di wall kwan2..
emm kite lupe kan kejap pasal facebook..skrg nie dah byk yg berubah kan..umur pon dah berubah, bdan pon dah berubah, perangai pon dah berubah n keadaan sekeliling pon dah berubah..mcam aku gak laa dah byk berubah..skrg pon aku dah tamat pengajian aku dan sedang bekerja part time (contract basis) di KLIA..kerja mmg totally different dr blaja..tyme blaja dlu ley gak ponteng2 tp tyme keje nie hmmmmm xley hilang kejap.. ade je org nk cari kite kan..if cari x jumpe haaa mulaa laah cakap kite menularlah, hilang laah n mcam2 propaganda yg di cetuskan..adoyaiii terima je laa rakan opis ku yang begini..xpe laa aku pon contract je ckup masa aku blah je pon if contract x ssambung..walaupe pon aku ucap kan tahniah kt diri aku sendiri kerna telah berjaya menamatkan zaman belajar aku dgn jaya nyer..walaupon aku x laa seberjaya org lain tapi aku bangga ngan diri aku sendiri coz aku dah habis belaja sampi degree..lebih bangga dari org yang sangkut di quit di tgah jalan je..hehehhe riak plak...ops tlebey sudey...
hmmm ape lagi ea yang dah berubah psal aku..haaa yang paling penting status aku, dlu couple n skrg aku dah single n available..mmg sedih bunyi nyer tapi ape kan daya nie semua keje tuhan..kite sebagai hamba nyer kena terima qadak dan qadar..simple word aku putus ngn dia coz dia ckp kiteorg x sefahaman and xde jodoh antara kite..saya doa kan one day awak akan jumpe dgn yang sefahaman ngan awak..setahun lebey ngan awak hanya laa suatu bnda yang sia-sia je..nak wat cam ner kan xde jodoh..awak pon lebey enjoy and bebas kan tanpa saya awak ckp, so enjoy laa ngan idup awak skrg yea..saya doa kan awak happy dgn hidup awak..
sedih mmg laa sgt sedih pada waktu ini..sayang yang kite bina telah lenyap dalam diri awk dalam msa beberapa minggu je..sedangkan rasa sayang saya pada awak sgt membara pada waktu ini..tapi apalah daya saya untuk menagih kasih kt awk..bialah saya pendam perasaan sayang sya ini agar ia teros semadi didalam hati saya..

xcident 25/9 otw g sg.petani  

Posted by: afeq



1st of all syukur ke hadrat ilahi coz xcident x melibat kn kehilangn nyawa or cedera n alhamdulillah aku x menyumbang kpd statistik ops sikap (hehehe)..2nd thanks kpd brader nie moto nie coz tlong aku tuka kn tyar keta..

bnda blaku ketika aku otw nk g braya kt umh anis fadzillah di sg.petani..tym tue aku otw nk ke KL..pg tue cuaca sjuk coz ujan renyai2 n hati aku excited gler nk g sg.petani..yea laa 1st tym nk sane pas tue nk jmpe parents dia plak tue..neves skit je tp still cntrol hehehe..

aku ikut jln ptrajaya/cyberjaya nk ke KL coz kt ctu dekat skit n leby jimat coz xde tol hehehe..mse selekoh tajam nk ke serdang keta aku ley tbabas then lnggar divider pmbahagi jln..tym tue aku da rase keta nk terbang ke jln sblh tp nseb bek aku cpat elak n bia kn lnggar divider je..nk kata lju aku rase dlm 70kmh je..xde ar lju mane pon..tp sbb kn tym tue ujan n jln licin tue yg wt keta aku sliding..

trun2 keta aku tgk blkng aku de brader mto jtuh..YA ALLAH aku dah lnggar mto ke?? mati aku nk mnjwb nie..skali tnye pnye tnye dia ckp jtuh sndri coz dia tgk keta aku tbabas..hehe sme nseb laa kte bro..dia mntk tlong aku alih kn mto dia..aku pon lincah ar tlong dia tkot jap lg de keta plak lnggar kn..tmpt da laa kt selekoh tjam mmg keta x prasan nyer..

pas tue aku plak mntk dia tlong tuka kn tyar keta aku..bkn aku x ley wt sorg tp lmbt..aku tkot pe2 hal coz keadaan tmpt x mngizin kn lame kt ctu ngn aku mngejar mse utk g sg.petani..brader tue tlong gua (yea laa gua da tlong lu tym lu plak tlong wa kn hehehe)..b4 tuka tyar aku de ltak 1 kotak xjauh dr blkng keta aku..motif nyer utk ng warning kt keta len yg keta aku rosak..aku nk alih kn keta mmg x ley coz keta aku xley grak rim dah pecah kn..so aku ltak laa kotak smntara aku nk tuka tyar..tym aku nk amik tyar spare kt bonet ttibe satu bnyi brek kt blkng aku..aku toleh blkng 1 keta da sapu bersih kotak aku..xlame pas tue keta ke 2 plak sapu keta yg 1st td..dah laa 1st keta da rapat ngn aku kna dtg keta ke 2 lg rapat ngn aku..nseb baik xde pe2 klu x da arwah dah aku..

dah x psal2 diaorg menyumbang kpd statistik ops sikap (hehehe)..pndai ar korg settle camner, aku dah letak warning blkng keta aku..yg ko g sapu kotak aku nape?? afta settle tuka tyar pjlnan d terus kn gak..wlaupon dlm kepala de mslh bsar tp aku tolak ke tepi dlu..aku just pK kn dia n cam ner aku nk hdap org tue dia..blik tue bru aku PK..

sok nyer ape lg g tuka spot rim lain laaa..xpsal2 aku koyak rm500 tuka rim..xpe laa sbar je laa..setiap yg blaku de hikmah nyer..klu nie ujian utk aku, aku trima..syukur alhamdulillah aku x cdera pe2

hati yg kau sakiti...  

Posted by: afeq

dah lme x memblog kn diri..tetibe plak rase nk tulis blog..rse rindu pd blog nie..lme dah x bukak dia..

hmmm bru2 nie mak aku sakit..msuk hospital prtajaya..kna than wad smpi 2 ari n 2 ari gak lah aku mnjage mak aku di hospital..mak aku msuk spital coz demam denggi..ac2ly dia da lme da demam, b4 merdeka lg dia dah start demam..dah bwk g klinik tp still x baik2 gak so bwk g hospital..bler kt hospital dia kna than wad plak..trok gak ar mak aku smpi 7 btol air msuk dlm dlm bdan spnjang dia kt hspital (siap msuk pkai mesin tue)..plus kjap2 doc dtg camik darah nk cek darah, smpi tngan mak aku pon dah naik lebam cam tngn mat pet plak aku tgk..spnjng 2 mlm aku jage mak aku kt spital mcm2 dugaan aku dpt..dgn lari dr pak gud hspital nyer(tkot kna halau coz wad pompuan laki xley stay unless husband) ,dgn tdo ats krusi nyer, org bsing nyer n mak aku kjap2 bgun g toilet..tp smua aku tmpuh dgn senyuman je..ye laa kn bler lg nk blas jase mak..time2 cam nie laa (bukan bodek k aku mmg ank baik hehehe)..alhamdulillah 4hb mak aku discaj..ptg tue kmi blik tros buke kt umh ramai2..ngn awek abg aku pon ade sekali..siap tdo umh lg..tq kpd rakan2 yg dtg melawat n kpd anis (along) coz sudi luang kn mase n tlong kmas umh (biase ar umh bsepah gler coz smua org bz kt spital je kn)

hurm org ckp xde org yg sempurna kn..mmg btol..mmg awk de mntk maaf ngn sya tp cara awk mntk maaf tue cara yg btol ker?? x ikhlas lngsung k..bkn nyer awk xpnah mntk maaf b4 tis, pnah kn..npe b4 tis ley je mntk maaf baik2..asl mlm tue x ley?? sbb awk tau awk salah kn..blik smpi kol 5pg..mmg nie 1st time awk buat n awk xde wat bnda x btol n awk tau jge diri..atleast klu awk ckp awk blik lmbt mlm tue xde lah saye marah sgt..nie snyp je. ckp blik lmbt pon x, just ckp nk kuar je.sye kna tnye awk dah blik ke blom..plus siap dah ranacang nk g sahur same..mmg lah blik lmbt mlm tue..ckp laa nk g sahur ni just ckp nk kuar lpak je..ttp salah sye gak??

fine mmg ngaku blik ngn dia..tp bkn b2 tp b4..saya tnye awk mara x sya kwn ngn dia?? awk ckp x coz dia baik ngn awk..so ingt kn da sttle, rpe nyer x..ttp slah gak..xpe lah sye admit slah tue..tp sye xtpu cme x ckp je k..tp awk dah bce kn msg2 tue..xde lnsung msg feling2..bahasa plak tue 'kau aku' je bkn nye 'i u' or 'sye awk'..dia siap tau saye wat kad anversary ke5 utk awk..dia pon tau cam ner saye syang awk n perlukan awk dlm hidup saya tau..plus mlm tue awk siap g jmpe dia lg n dia siap promote brg awk kt kwn2 dia n siap nk tlong awk jual kn lg..

blik dr bt pahat after mjlis buke pose ngn rakan2 yosato cyborg, smpi je rumah saya kol awk..saye smpi kol 1140..saye kol, kol waiting..ok lah sye bia kn dlu..thn after salin bju saye kol lg, still kol waiting lg..then dah siap pkai bju tdo, kol lg, still kol waiting..dah on PC, kol lg, kol wating gak..dah on fster, kol lg, kol waiting gak, dah on myspace, kol waiting gak..till kol 12:15bru dpt..pas tue awk ley bg alasan xdgr phone..logik ke alsan tue coz kt maple tue bsing?? tp awk awk ltak phone dekat ngn telinge mse on kol td..xkn x dgr bnyi beep mse kol len msuk?? mngkin logik laa kn (org bangla pon tau xlogik) ckp je laa td ngh on phone kn snang..xyah bg alasan x dgr..

pas tue sye tnye nape buang sye dlm friend list awk kt fster n myspace?? awk ckp sbb geram..pas tue awk tnye psl status saye plak..nape single..laa mngkin saye x prasan bnda tue dah lme kn..tp xyah lah nk psuing kn slah..pas tue saya tnye ari tue kuar blik smpi kol 5 pg mmg dah plan nk sahur sekali ke?? awk ckp x..tp saya bace blog ain dia ckp mmg plan(cina bukit pon tau)..pas tue awk ckp sahur kt brj setapak ngn ain je..tp mlm tue awk ckp kt malis..awk ckp slh taip..mngkin ya slah taip (org myanmar pon tau)..saye bce komen awk, dia komen msg kerinduaan, nk jmpe bgai, nk amik kt umh, xpe plak ea..

kepala pon da skit..ubat msuk nie dah 6bji aku telan..rkok dah byk btg aku hisap..elak kn aku telan sepapan je jap lg n ngn puntung rkok aku telan..pas tue goal..baik tdo..hilang semua mslh..so skrg pndai lg korng nk judge sape slah..klu btol slah aku mmg aku ngaku n aku mntk maaf..bubye

ABC's of LOVE  

Posted by: afeq

* Advocate for your lover whenever they need you.

* Be a great team player.

* Collect your thoughts before a confrontation.

* Discuss, don’t nag.

* Exercise your ability to turn them on.

* Find new adventures to embark on together.

* Give them reasons why you love them each and every day.

* Hold your partner’s hand while you walk down the street.

* Include each other in decision making.

* Judge not the mistakes of the past.

* Kiss slowly, forgive quickly.

* Learn your partner’s love language.

* Make love when he needs to be loved.

* Never put him down in front of others.

* Open your mind to change.

* Plan grand gestures of love for them every so often.

* Quit your bad habits.

* Resist temptation.

* Support to your partner’s dreams and desires.

* Trust your partner more than you trust anyone else.

* Underestimate not the power of praise.

* Value his attributes and strengths.

* Welcome his advice.

* X out selfishness.

* Yield and compromise when your partner needs you to.

* Zeal and creativity is how you please him between the sheets.