xcident 25/9 otw g sg.petani  

Posted by: afeq



1st of all syukur ke hadrat ilahi coz xcident x melibat kn kehilangn nyawa or cedera n alhamdulillah aku x menyumbang kpd statistik ops sikap (hehehe)..2nd thanks kpd brader nie moto nie coz tlong aku tuka kn tyar keta..

bnda blaku ketika aku otw nk g braya kt umh anis fadzillah di sg.petani..tym tue aku otw nk ke KL..pg tue cuaca sjuk coz ujan renyai2 n hati aku excited gler nk g sg.petani..yea laa 1st tym nk sane pas tue nk jmpe parents dia plak tue..neves skit je tp still cntrol hehehe..

aku ikut jln ptrajaya/cyberjaya nk ke KL coz kt ctu dekat skit n leby jimat coz xde tol hehehe..mse selekoh tajam nk ke serdang keta aku ley tbabas then lnggar divider pmbahagi jln..tym tue aku da rase keta nk terbang ke jln sblh tp nseb bek aku cpat elak n bia kn lnggar divider je..nk kata lju aku rase dlm 70kmh je..xde ar lju mane pon..tp sbb kn tym tue ujan n jln licin tue yg wt keta aku sliding..

trun2 keta aku tgk blkng aku de brader mto jtuh..YA ALLAH aku dah lnggar mto ke?? mati aku nk mnjwb nie..skali tnye pnye tnye dia ckp jtuh sndri coz dia tgk keta aku tbabas..hehe sme nseb laa kte bro..dia mntk tlong aku alih kn mto dia..aku pon lincah ar tlong dia tkot jap lg de keta plak lnggar kn..tmpt da laa kt selekoh tjam mmg keta x prasan nyer..

pas tue aku plak mntk dia tlong tuka kn tyar keta aku..bkn aku x ley wt sorg tp lmbt..aku tkot pe2 hal coz keadaan tmpt x mngizin kn lame kt ctu ngn aku mngejar mse utk g sg.petani..brader tue tlong gua (yea laa gua da tlong lu tym lu plak tlong wa kn hehehe)..b4 tuka tyar aku de ltak 1 kotak xjauh dr blkng keta aku..motif nyer utk ng warning kt keta len yg keta aku rosak..aku nk alih kn keta mmg x ley coz keta aku xley grak rim dah pecah kn..so aku ltak laa kotak smntara aku nk tuka tyar..tym aku nk amik tyar spare kt bonet ttibe satu bnyi brek kt blkng aku..aku toleh blkng 1 keta da sapu bersih kotak aku..xlame pas tue keta ke 2 plak sapu keta yg 1st td..dah laa 1st keta da rapat ngn aku kna dtg keta ke 2 lg rapat ngn aku..nseb baik xde pe2 klu x da arwah dah aku..

dah x psal2 diaorg menyumbang kpd statistik ops sikap (hehehe)..pndai ar korg settle camner, aku dah letak warning blkng keta aku..yg ko g sapu kotak aku nape?? afta settle tuka tyar pjlnan d terus kn gak..wlaupon dlm kepala de mslh bsar tp aku tolak ke tepi dlu..aku just pK kn dia n cam ner aku nk hdap org tue dia..blik tue bru aku PK..

sok nyer ape lg g tuka spot rim lain laaa..xpsal2 aku koyak rm500 tuka rim..xpe laa sbar je laa..setiap yg blaku de hikmah nyer..klu nie ujian utk aku, aku trima..syukur alhamdulillah aku x cdera pe2

hati yg kau sakiti...  

Posted by: afeq

dah lme x memblog kn diri..tetibe plak rase nk tulis blog..rse rindu pd blog nie..lme dah x bukak dia..

hmmm bru2 nie mak aku sakit..msuk hospital prtajaya..kna than wad smpi 2 ari n 2 ari gak lah aku mnjage mak aku di hospital..mak aku msuk spital coz demam denggi..ac2ly dia da lme da demam, b4 merdeka lg dia dah start demam..dah bwk g klinik tp still x baik2 gak so bwk g hospital..bler kt hospital dia kna than wad plak..trok gak ar mak aku smpi 7 btol air msuk dlm dlm bdan spnjang dia kt hspital (siap msuk pkai mesin tue)..plus kjap2 doc dtg camik darah nk cek darah, smpi tngan mak aku pon dah naik lebam cam tngn mat pet plak aku tgk..spnjng 2 mlm aku jage mak aku kt spital mcm2 dugaan aku dpt..dgn lari dr pak gud hspital nyer(tkot kna halau coz wad pompuan laki xley stay unless husband) ,dgn tdo ats krusi nyer, org bsing nyer n mak aku kjap2 bgun g toilet..tp smua aku tmpuh dgn senyuman je..ye laa kn bler lg nk blas jase mak..time2 cam nie laa (bukan bodek k aku mmg ank baik hehehe)..alhamdulillah 4hb mak aku discaj..ptg tue kmi blik tros buke kt umh ramai2..ngn awek abg aku pon ade sekali..siap tdo umh lg..tq kpd rakan2 yg dtg melawat n kpd anis (along) coz sudi luang kn mase n tlong kmas umh (biase ar umh bsepah gler coz smua org bz kt spital je kn)

hurm org ckp xde org yg sempurna kn..mmg btol..mmg awk de mntk maaf ngn sya tp cara awk mntk maaf tue cara yg btol ker?? x ikhlas lngsung k..bkn nyer awk xpnah mntk maaf b4 tis, pnah kn..npe b4 tis ley je mntk maaf baik2..asl mlm tue x ley?? sbb awk tau awk salah kn..blik smpi kol 5pg..mmg nie 1st time awk buat n awk xde wat bnda x btol n awk tau jge diri..atleast klu awk ckp awk blik lmbt mlm tue xde lah saye marah sgt..nie snyp je. ckp blik lmbt pon x, just ckp nk kuar je.sye kna tnye awk dah blik ke blom..plus siap dah ranacang nk g sahur same..mmg lah blik lmbt mlm tue..ckp laa nk g sahur ni just ckp nk kuar lpak je..ttp salah sye gak??

fine mmg ngaku blik ngn dia..tp bkn b2 tp b4..saya tnye awk mara x sya kwn ngn dia?? awk ckp x coz dia baik ngn awk..so ingt kn da sttle, rpe nyer x..ttp slah gak..xpe lah sye admit slah tue..tp sye xtpu cme x ckp je k..tp awk dah bce kn msg2 tue..xde lnsung msg feling2..bahasa plak tue 'kau aku' je bkn nye 'i u' or 'sye awk'..dia siap tau saye wat kad anversary ke5 utk awk..dia pon tau cam ner saye syang awk n perlukan awk dlm hidup saya tau..plus mlm tue awk siap g jmpe dia lg n dia siap promote brg awk kt kwn2 dia n siap nk tlong awk jual kn lg..

blik dr bt pahat after mjlis buke pose ngn rakan2 yosato cyborg, smpi je rumah saya kol awk..saye smpi kol 1140..saye kol, kol waiting..ok lah sye bia kn dlu..thn after salin bju saye kol lg, still kol waiting lg..then dah siap pkai bju tdo, kol lg, still kol waiting..dah on PC, kol lg, kol wating gak..dah on fster, kol lg, kol waiting gak, dah on myspace, kol waiting gak..till kol 12:15bru dpt..pas tue awk ley bg alasan xdgr phone..logik ke alsan tue coz kt maple tue bsing?? tp awk awk ltak phone dekat ngn telinge mse on kol td..xkn x dgr bnyi beep mse kol len msuk?? mngkin logik laa kn (org bangla pon tau xlogik) ckp je laa td ngh on phone kn snang..xyah bg alasan x dgr..

pas tue sye tnye nape buang sye dlm friend list awk kt fster n myspace?? awk ckp sbb geram..pas tue awk tnye psl status saye plak..nape single..laa mngkin saye x prasan bnda tue dah lme kn..tp xyah lah nk psuing kn slah..pas tue saya tnye ari tue kuar blik smpi kol 5 pg mmg dah plan nk sahur sekali ke?? awk ckp x..tp saya bace blog ain dia ckp mmg plan(cina bukit pon tau)..pas tue awk ckp sahur kt brj setapak ngn ain je..tp mlm tue awk ckp kt malis..awk ckp slh taip..mngkin ya slah taip (org myanmar pon tau)..saye bce komen awk, dia komen msg kerinduaan, nk jmpe bgai, nk amik kt umh, xpe plak ea..

kepala pon da skit..ubat msuk nie dah 6bji aku telan..rkok dah byk btg aku hisap..elak kn aku telan sepapan je jap lg n ngn puntung rkok aku telan..pas tue goal..baik tdo..hilang semua mslh..so skrg pndai lg korng nk judge sape slah..klu btol slah aku mmg aku ngaku n aku mntk maaf..bubye

ABC's of LOVE  

Posted by: afeq

* Advocate for your lover whenever they need you.

* Be a great team player.

* Collect your thoughts before a confrontation.

* Discuss, don’t nag.

* Exercise your ability to turn them on.

* Find new adventures to embark on together.

* Give them reasons why you love them each and every day.

* Hold your partner’s hand while you walk down the street.

* Include each other in decision making.

* Judge not the mistakes of the past.

* Kiss slowly, forgive quickly.

* Learn your partner’s love language.

* Make love when he needs to be loved.

* Never put him down in front of others.

* Open your mind to change.

* Plan grand gestures of love for them every so often.

* Quit your bad habits.

* Resist temptation.

* Support to your partner’s dreams and desires.

* Trust your partner more than you trust anyone else.

* Underestimate not the power of praise.

* Value his attributes and strengths.

* Welcome his advice.

* X out selfishness.

* Yield and compromise when your partner needs you to.

* Zeal and creativity is how you please him between the sheets.

to my syg.....  

Posted by: afeq






hahahahah.....aku tgh gler kn ank cik abd aziz nie..tue je aku tau

for cik anis fadzillah abd aziz...  

Posted by: afeq

Always Be My Baby
David Cook

We were as one babe
For a moment in time
And it seemed everlasting
That you would always be mine

Now you want to be free
So I'm letting you fly
Cause I know in my heart babe
Our love will never die
No!

You'll always be a part of me
I'm a part of you indefinitely
Girl don't you know you can't escape me
Ooh darling cause you'll always be my baby
And we'll linger on
Time can't erase a feeling this strong
No way you're never gonna shake me
Ooh darling cause you'll always be my baby

I ain't gonna cry no
And I won't beg you to stay
If you're determined to leave girl
I will not stand in your way
But inevitably you'll be back again
Cause ya know in your heart babe
Our love will never end no

You'll always be a part of me
I'm part of you indefinitely
Girl don't you know you can't escape me
Ooh darling cause you'll always be my baby
And we'll linger on
Time can't erase a feeling this strong
No way you're never gonna shake me
Ooh darling cause you'll always be my baby

I know that you'll be back girl
When your days and your nights get a little bit colder oooohhh
I know that, you'll be right back, babe
Ooooh! baby believe me it's only a matter of time

You'll always be a part of me
I'm part of you indefinitely
Girl don't you know you can't escape me
Ooh darling cause you'll always be my baby
And we'll linger on
Time can't erase a feeling this strong
No way you're never gonna shake me
Ooh darling cause you'll always be my my baby....

You'll always be a part of me (you will always be)
I'm part of you indefinitely
Girl don't you know you can't escape me
Ooh darling cause you'll always be my baby
And we'll linger on (we will linger on....)
Time can't erase a feeling this strong
No way you're never gonna shake me
Ooh darling cause you'll always be my baby

Always be my baby

unknown...  

Posted by: afeq

I'm sorry I'm not perfect...
I can only be me and not like you want me to be...

akudanbotol..  

Posted by: afeq


brader-brader bukan kaki botol...

in tunnel...  

Posted by: afeq



pulak dah dlm trowong mne plak kami amik gmbr nie hahaha...artwork tbaru aku pic dlm tunnel..bob ttpu ngn pic aku nie..dia tnye kt mne pic nie..aku ckp kt trowong ketapi kt jay bee hahahah...xlah pic nie aku edit lol..oleh itu anda jgn lah ttpu ngn gmbr yea cam incik bob heheheh..sori bob..mntak maap

my horoscope...  

Posted by: afeq


Gemini is symbolized by the twins. Your ruling planet is Mercury and your element is air. Gemini personalities often have two sides. You have no trouble taking things in stride, but you like a peaceful balance in your life. You have a lot of creativity, especially when it comes to the written word. You are a great communicator and are very open to new ideas. You also have a strong desire to learn. Your best mates are Virgo, Libra, and Sagittarius

Gemini is the third sign of the Zodiac and associated with youth and versatility. Individuals born under this sign are thought to have a sociable, fun-loving, versatile, communicative, liberal and friendly character but one which is also prone to moodiness, inconsistency, superficiality, restlessness and laziness. In terms of anatomy, Gemini is said to rule the shoulders, upper arms, nerve fibers, lungs, thymus gland, trachea and bronchi, structural features of the clavicle, scapula, and humerus. In terms of geography Gemini is linked with United States of America, Australia, Belgium, Sardinia, Armenia, and Wales.

Among medieval astrologers, Gemini was thought of as a fortunate sign, and its subjects were considered to possess the qualities intense devotion, genius, largeness of mind, goodness, and liberality

ujung mggu yg mnarik  

Posted by: afeq

lama rse nyer x post blog..tetibe je teringt nk post tue pon sbb farah ckp pM Kamel nk cek blog..dah laa dia nk 20+ blog msti post..adoyai aku dah laa jenis mlas nk menaip nie..asyik post gmbr je org pon dah bowink tgk gmbr aku hahaha..

hmmmm nk citer pe ekk..xde yang menarik cume last week kami wat rombongan ke rumah feen ats urusan perkahwinan adik nyer..ahli jemaah diwakili oleh semua crew beta house hehehe..tahniah wat beliau..semoga kekal bahagia hngga ke ank cucu (chop2 cam x kena je t dah smpi de cucu cerai plak kn, tuka lah hngga akhir hayat heheh)..selesai je mjlis feen pada esok nyer kami merayap di bndar jay bee hehehe..destinasi pertama kami ialah city square..kami semua dah pakat2 nk tgk wayang..so pngung pilihan kami di city square..
smpi je kt c2 tros g beli tket..sbb kn kami semua nk enjoy so kami pilih cter yg ley wat kami tergelak so movee yg jd pliihan upin n ipin..cter dia mmg best mmg klaka hehehe..g lah tgk klu x caye (suport our local industry hehe)

abis je movee kami menerus kn perjalanan kami..destinasi kedua di danga bay..xde yg mnarik pon kt sne..sje jln jln amik gmbr pas tue snang aku nk edit hahahah..slesai je mjlis bergambar di danga bay kami menrus kn perjalanan kami..destinasi setrus nyer kedai mkn..peyot dah bkerongcong mse tue..lpar gler sehh..mmg kna mkn byk utk cover blik ruang2 kosong heheheh..kami mkn di kedai ikan bkar special..ok lah tmpt tue..bg aku average je lah..ttp xley lwan ikan bkar kt bgan lalang hehehhe (promote bagan tue)..

selsai je mkn kami meneruskn pjalanan..destinasi kami segamat..blik lah pe lg..byk kot keje nk wat..ary n zack nk present kot ari isnin..smpi segamat lebey kureng kol 11..smpi je msing2 dah kepenatan..smua menunjuk kn reaksi negative..smua dah x knal kwan2 lg cme knal bntal ngn tilam je hahahah (ary pnjm ayat skit)..

kami d white house...  

Posted by: afeq


hehehehe cam x percaye kn..tp tue lah kami..pic nie d ambil ketika kami berada d depan white house bersame president amerika Barack Obama hehehehe...
Obama (duduk kanan) dgn sukacita nyer mnjeput kami dtg kerumah nyer di ats urusan pendamaian perang di Gaza..kami sebagai wakil dari beta house telah diterbangkn secara exclusive nyer ke rumah beliau hehehehe (siap de bodyguard tue eskot)

**jgn percaya aku tipu je hehehehe..sbnr nyer pic nie semase kami berada dirumah feen ats urusan perkahwinan adik nyer yang berlangsung 20/2/09..duduk berbaju oren dan biru ialah ayah n atuk feen..

serabot...  

Posted by: afeq

arghhhhhh serabot nyer aku mlm nie...study x lagi..sok de 2 test..test macomm n eco..pas tue mlm nk grak JB plak..mmg terbaik tol skrg nie..da laa dlm pale otak nie zero..

aku serabot mcm nk tercabot naik motobot pegi segambot lalu beli penyedot jmpe badot wat lawak sipot hahahahahahahah

xtau pe aku taip..yg aku tau tgh serabot..jgn sebot sebot hahahaha

kami selama nyer da movee...  

Posted by: afeq


aikk kami selama nyer dah kuar dvd..gler ar maju btol kami nie heheheh..release on 20 02 2020 plak tue..gler gempak dah advertise skrg..btol2 wat marketing strategy nie..gempak gler..

kepada anda sekalian saksi kn lah kami selama nyer da movee..pelbagai aksi dan temberang bakal anda saksikan..jgn lupe tgk beramai2..ajak semua org kampung anda utk saksi kn kami..beli yg original..support our local industry hehehe...

 

Posted by: afeq

hehehe hasil karya aku yg t'baru..sori incik yusri pic anda xde dlm nie..sye xde smpanan pic kamu..

aish btol btol xde keje nie..rajin plak tue aku edit pic2 nie semua..hahaha time rajin kna time mlas aku..pe keje pon x jd..

-rajin kn diri mu afiq-
(pesanan penaja)

we the best  

Posted by: afeq


hehehe special edit for my friends..klu dah x de keje nie lah jd nyer..ade je pale otak aku PK nk wat keje..pdahal keje len yg bfaedah pnyer byk tp ttp wat keje yg x bfaedah nie..bgos g wat report issue ker, wat note ke ape ke..nie x len plak keje aku..

ape pon bnda nie dah jd hobi aku..cme kdang2 aku mlas je nk edit pic..kpd yg berkenaan save lah pic yg aku dah edit dlm pC anda yea heheheheh...daaa

friends 4ever..  

Posted by: afeq


nie lah kwan2 aku kt sgmat yg pling rapat ngn aku..mcam2 peel n mcam2 pangai diaorg nie..semua jenis otak gler gler..cam cter gler gler remaja hehehehe..mmg seronok mmg meriah..semua jnis hepi go lucky n free minded..x tau nk ckp pe lg...sje je nk expose kwan aku hahahahaah

sepetang  

Posted by: afeq

best nyer class eco cancel ari nie hehehhe...ley berehat kt umah lol..ari nie class pg je..ptg clas cancel..lect eco MC..cian dia sakit kot..xpe pe pon harap miss sembuh cpat..byk lg nk cover oooo b4 kami test 1 next week..
mlm nie de projek baik nyer..yusri msg td ajk men futsal mlm nie hehehe..so ini mlm de xtvt nk wat..xde lah bowink je..tp IM x bce lg..test 1 mggu nie..hahahah mati laaa aku..

4mat PC..  

Posted by: afeq

daymn...penat gler..dah ar bru smpi dr sepang..blom smpi pon lg umah sewa mak aku dah kol tnye next wik blik ke x?? adoyaii blik lg next wik..xpe lah bkn jauh pon dkat je kot..smpi je umah sewa aku on PC tros fomat PC..tgk kt destop aku byk gler pic bdak umah aku nie..ingt nk pndah kn kt D..sekali x ley nk move n x ley nk copy..gler power virus nie..langsung aku format kn je tros..sori ar amore brg lu x dpt diselamat kn hahahha..xpe lah lu msti de softcopy dia kn...

test....  

Posted by: afeq

alamak mggu depan test IM lol..x prepare pe lg..blog pon bru bpe je aku post..PM kamil nk cek dah..last week dah cek tp x kna turn aku lg..dah lah beliau suh post 20 post..aku bru de bpe je..mati laa aku

tekanan hidup...  

Posted by: afeq

arghhhh tkanan nyer hidup nie..npe pas 1 mslh dtg 1 lg mslh...hmmmmm nk lari dr mslh nie x ley..nk hadap mslh nie x daya lg dah..ape yg kte ley wat adalah b'sabar agar ianye solve dgn sndiri nyer..bia kn mse yg tentu kn segala nyer..aku cume kna duduk n perhatikan (just wait n see)...hurmmmmmmmm

hepi bufday to aein...  

Posted by: afeq

hepi bufday 2 u...hepi bufday 2 aien...hehehe kteorg celebrate bufday aien kt d'anjung...hapening gler semua org nyanyi bufday song kt dia...pas tue kegilaan kami bergambar smpi stiap sudut kami amik gmbr..org kt kdai tue tgk sjo hahahaha...pas tue acara diteruskn dgn men teka tjuk lgu kt dataran..group aku, zack, ary, anis n syera menang mnewas kn si loooooossseeeeeeerrrrrrrrrrr hahahahahaha

haaa demam......  

Posted by: afeq

demam, batok, sesema adoiiiiiyaiii pakage dtg nyer..x larat rase nyer..tgh cuti mid term demam plak..ptong btol lah..dah bis cuti pon demam x baik lg..haaaaacccummmmm....